Maneta de líder!
Escrit per Jordi Gastó diumenge, 10 de novembre del 2013
PDF Imprimeix Correu electrònic
Primer Equip - Cròniques

 

Sensacional, èpic, històric, impressionant, brutal, impactant, colosal, engrescador, estratosfèric... de traca i mocador! Tots aquests mots i molts d’altres encaixen per definir el partit d’aquest matí al Municipal, un derbi gironí que ha servit per deixar el Llagostera com a líder de Segona B per primera vegada a la història. Un miler d’espectadors –més de 200 dels quals eren olotins- han fet possible que el Municipal presentés l’aspecte de les grans ocasions. El públic, que s’ha comportat amb gran esportivitat, ha acabat l’encontre de manera diferent: 'tocats’ els seguidors visitants i en un núvol una afició local que en alguns moments ha saludat amb ‘olés’ el gran joc del seu equip.

Ben aviat l’afició blaugrana, inclosos els futbolistes de la base presents avui al recinte, han pogut gaudir amb el seu equip. Als 4 minuts, una gran assistència de Tarradellas permetia a Eloy Gila creuar la pilota, ajustadeta i al fons de la xarxa. L’inici, el somniat, hauria pogut tenir continuitat en una rematada fora de Pitu (11’). Però l’Olot, tot i el gol en fred, ha mostrat inicialment bones maneres de mig camp en endavant, si bé sempre ha topat amb una defensa local altra vegada immensa… i un sensacional Moragón! El portet balear ha volat en un cop de cap de Corominas quan la pilota ja era gairebé a dintre, en la millor ocasió dels de la Garrotxa (19’). El Llagostera, per la seva banda, es tobava molt còmode. Tàcticament superiors, els locals jugaven amb rapidesa i en atac creaven perill continuament. Després d’un xut d’Eloy fora i que Sellarès no arribés a una pasada enverinada d’Álex Cruz, ha arribar el segon gol en un córner ‘marca de la casa’. Pitu la posa perfecte el primer cap i allà Sellarès remata amb la testa.

Serra, per banda olotina, ho ha intentat amb un cop de cap, però altra vegada ha salvat Moragón, i segons després ha arribat el tercer gol, el millor de la matinal. Álex Cruz -molt actiu - ha deixat amb el cap per Sellarès que, des de molt lluny i tal com li venia, ha empalmat la pilota en paràbola pel damunt d’Òscar. 3-0 i bogeria entre els aficionats locals davant un rival molt tocat. Res no ha canviat al segon temps. Al contrari. En 45 minuts, una rematada d'Arnal a la part superior del travesser amb tot ja decidit (5-0, minut 82) ha estat l'única aproximació perillosa dels de Vílchez. La resta, un monòleg d’un Llagostera intens, pletòric, fent un futbol de moltíssim nivell i bombardejant per tot arreu la porteria de l’Olot, totalment desbordat. Sellarès ha pogut marcar però ha topat amb el porter rival, abans que una rosca d’un Tarradellas que s’ha fet un fart d’exhibir exhibir gestos tècnics de nivell, marxès fora per poc. Masó ho ha provat de falta abans del quart gol, el de Jordi López, llançant-se a terra, aprofutant una acció de Sellarès.

Unes mans dins l’àrea olotina han suposat el penal que, com no, ha transformat Enric Pi. Era el 5-0, el resultat més ampli aconseguit mai pel Llagostera des que juga a Segona B. Però les alegries no s’han acabat aquí. Han vingut de més lluny, del Camp d’Esports de Lleida, amb l’empat a darrera hora dels de la Terra Ferma contra l'Atlético Baleares, provocant així el liderat llagosterenc. L’equip d’Alsina i Carrillo segueix fent-la grossa, molt grossa. Joc espectacular, 7 victòries seguides a casa, 28 punts… Amb aquestes xifres valen tots els adjectius. O potser sobren!

 

LLAGOSTERA 5 - OLOT 0
Lliga · Jornada 13 · Municipal de Llagostera ·  1.000 espectadors.

Llagostera: Moragón, Masó, Vallho, Lobato, Enric Pi, Jordi López, Álex Cruz (Fullana, 68’), Pitu (Tito, 73’), Sellarès (Nuha, 76’), Eloy Gila i Tarradellas.

Olot: Òscar, Freixa, Hostench, Serra, Rojas, Anel (Xavi Muñoz, 58’), Carlos Martínez (Uri, 70’), Roger, Arnal, David López i Corominas (Ferrón, 58’).

Àrbitre: Navarro Collados (Comitè valencià). Ha amonestat Vallho, Lobato, Pitu i Sellarès (Llagostera) i Abel i Xavi Muñoz (Olot).

Gols: 1-0, Eloy Gila (4’). 2-0, Sellarès (36’). 3-0, Sellarès (41’). 4-0, Jordi López (73’). 5-0, Enric Pi, de penal (79’).


 

Fotos: Isaac Navarra i Jun Ying