Remuntada total en una segona meitat per emmarcar!
Escrit per Jordi Gastó dissabte, 21 de setembre del 2013
PDF Imprimeix Correu electrònic
Primer Equip - Cròniques

El Llagostera segueix sumant de tres en tres a casa. Després d’un fluix primer temps, els gironins han fet un segon de somni i han merescut acabar golejant un bon equip com és l’Espanyol B. Tot, adobat amb els golassos d’Enric Pi i Pitu i el partidàs d'un Nuha que també s’ha estrenat davant la porteria rival. Futbolísticament, el primer temps ha estat molt discret, sobretot per part d’un Llagostera imprecís, desaparegut, sorprenentment poc combatiu en les pilotes dividides i que no ha tingut mai continuïtat en el seu joc.

L’Espanyol B, força més segur al mig del camp i amb més frescor ofensiva, s’ha avançat amb un golàs de Xavi Puerto, que ha empalmat de lluny un rebuig. En els moments més dificils dels locals, Clerc ha rematat fora en bona posició, abans que els caps de Masó i Tito xoquessin espectacularment i es visqués una situació tensa. Tots dos jugadors, sagnant abundament, han rebut punts de sutura i, després d’uns minuts angoixants i amb el Llagostera jugant amb 9 homes, han tornat a la gespa amb un espectacular embenat, semblant al que encara porta Enric Pi després de la seva topada amb un jugador d’Huracán. Tres jugadors d’un mateix equip, doncs, oferint una imatge poc habitual!

Els problemes han fet reaccionar una mica un Llagostera endormiscat, i una combinació ofensiva Masó-Álex Cruz ha acabat amb rematada del primer fora. El partit anava sense massa esma camí del descans, però encara han passat moltes coses. En el minut 41, Salva Chamorro ha tocat amb el cap per tal Enric Pi engaltés des de molt lluny un ‘cacau marca de la casa´, espectacular, que s’ha colat sense que Pau pogués fer res. Però l’alegria gironina ha durat poc. Abans de la mitja part, l’àrbitre ha vist penal de Vallho en una acció poc clara, i tot i que Moragón –com ja va fer l’any passat- ha aturat el llançament de Canario, aquest cop la pilota ha anat cap al mateix jugador espanyolista, que ha afusellat. 1-2.

Les consignes donades als vestidors i la sortida al camp de Pitu i Nuha han donat pas a un segon període totalment diferent. De manera global, el Llagostera, endollat i decidit, ha fet gairebé el que ha volgut, creant moltíssimes ocasions –tot i que nomé n’ha transformat dues- davant un Espanyol B totalment superat i absolutament inexistent. Només començar, i en el segon córner consecutiu, el llançament tancadíssim de Pitu ha permés Nuha posar el cap i marcar el seu primer gol a Segona B, que ha celebrat corrent com un llamp cap a la banqueta. Ha estat el principi del festival de l’espigat davanter llagosterenc, impressionant de força: No nomès ha lluitat per cada pilota sinó que ha obert espais, s’ha entés perfectament amb els seus companys i fins i tot, descarat, ha optat per l’acció individual quan calia.

El partit ha estat un monòleg d’un Llagostera crescudíssim i molt perillós per bandes. Tarradellas, al segon pal, no ha arribat per poc a empènyer una gran passada de Chamorro (59’), però poc després ha arribat el tercer. Els locals han pugnat per una pilota dividida amb tot el geni del món, Tarradellas –clarivident- ha obert a la dreta i allà Pitu, amb un toc subtil, ha enviat la pilota al lloc on Pau no hi podia arribar. 3-2 i deliri a la gespa i a les grades, on una afició entregada ha vibrat com feia temps que no es veia. Els locals s’haurien pogut evitar qualsevol sorpresa de darrera hora si haguessin ‘matat’ el partit. Opcions n’han tingut a dojo, i de ben clares.

En els darrers 10 minuts, Salva Chamorro ha rematat a la fusta una acció davant Pau. Al mateix davanter se li ha anul·lat un gol per fora de joc i després ha creuat massa una pilota. A més, Fullana tampoc ha trobar porteria i Nuha, després de dos regats màgics, ha vist com una cama rebutjava la pilota quan anava camí de la xarxa. Una acció al segon pal que no ha trobat rematador ha estat l’unica opció en tot el segon temps d’un Espanyol B que, com reconeixia el seu tècnic, Manolo Márquez, a la conclusió, a la segona part ha estat totalment superat i ha tingut sort de no rebre més gols. El Llagostera, per la seva banda, ha sumat tres punts més – 11 en aquesta lliga- i l’equip ‘dorm’ en segona posició… quin inici!

LLAGOSTERA 3 - ESPANYOL B 2
Lliga · Jornada 5 · Municipal de Llagostera· 350 espectadors.

Llagostera: Moragón, Masó, Vallho, Lobato, Enric Pi, Tito (Pitu, 46’), Álex Cruz (Nuha, 46’), Jordi López (Barnils, 88’), Salva Chamorro, Fullana i Tarradellas.

Espanyol B: Pau, Pere, Rubén Duarte, Raíllo, Ferran, Héctor, Paul Quaye (Joan Jordan, 73’), Clerc (Borja, 65’), Jairo (Aday, 76’), Canario i Xavi Puerto.

Àrbitre: Usón Rosel (aragonès). Ha amonestat Lobato, Jordi López i Fullana (Llagostera) i Ferran i Héctor (Espanyol B).

Gols: 0-1, Xavi Puerto (18’). 1-1, Enric Pi (41’). 1-2, Canario (45’). 2-2, Nuha (47’). 3-2, Pitu (69’).