PROPER PARTIT · 6 d'Agost · Palamós - UE LLAGOSTERA (20:30 hores)

La mona més dolça!
Escrit per Jordi Gastó dilluns, 1 d'abril del 2013
PDF Imprimeix Correu electrònic
Primer Equip - Cròniques

El Llagostera ha posat punt i final a tretze dies de bojos –en els quals ha jugat quatre partits, amb balanç de tres victòries i un empat- i ho ha fet amb un triomf importantíssim davant l’Espanyol B, un altre dels equips que vol allunyar-se de la zona perillosa. Moragón, aturant altra vegada un penal, ha estat clau.

Els 250 aficionats valents que han desafiar una pluja no molt intensa però constant han vist un partit força equilibrat, amb poques arribades a les àrees però en què, globalment, el Llagostera ha estat un pas per davant del seu rival. Els blaugrana, que quan ha començat el partit ocupaven la 16a posició i tenien la promoció de descens a només tres punts, han sortit amb ganes i Pitu en una centrada i Sellarès –avui molt actiu però sense sort cara a gol- han protagonitzat les primeres arribades.

A partir del minut 20 el joc s’ha igualat dins una fase de futbol sense continuació i molt treball al mig del camp. Tant sols ha destacat la lesió del jugador espanyolista Nacho Heras, que al minut 30 ha hagut de ser substituit per Morant i que podria patir una lesió important. En el tram final del primer període ha tornat el perill a les àrees. El porter visitant Germán, ben situat, ha aurat un bon cop de cap de Sellarès en acció d’estratègia (41’) i un minut més tard el mateix davanter centre local no ha arribat per poc a una gran pasada d’Eloy Gila. La rèplica rival, just abans del descans. A la sortida d’un córner, Ferran, amb tot al seu favor, ha rematat de cap alt.

L’emoció ha pujat un graó en una intensa segona part en què l’Espanyol ha sortit amb més verticalitat. El primer avís ha estat una mitja volta fora de Cubillas (54’), replicada tot seguit per un altre cop de cap de Sellarès després d’un llançament de falta de Pitu. Al minut 57, una de les accions clau del partit. L’àrbitre –protestat per l’afició, que ha demanat un parell de penals a l’àrea visitant- sí que ha assenyalat pena màxima per una entrada de Vallho a Jordán. Canario ha estat l’encarregat de fer el llançament i Moragón, com setmanes abans davant l’Ontinyent, ha rebutjat la pilota en una sensacional aturada. El fet ha envalentonat els blaugrana, que cinc minuts després han vist com una gran centrada de Joaqui la rematava Ferran contra la seva pròpia porteria. La pilota, fregant el pal, no ha pogut ser desviada per German i ha suposat l’1-0, rebut amb molta eufòria per l’afició local.

A partir d’aquest moment l’Espanyol B ha guanyat lleugerament en posessió davant un Llagostera una mica cansat pero que -tot i cedir metres- ha tornat a disposar de les millors opcions. La defensa gironina -sempre atenta- només ha permés un xut llunyà del sempre actiu Fran Miranda (78’), que ha aturat molt bé seguríssim Moragón. 1-0 final, doncs, i tres punts d’or –més gol average particular a favor- que situen el Llagostera en el novè lloc d'una taula classificatòria molt i molt igualada. L'equip, recordem, descansarà el proper cap de semana abans d’afrontar els sis darrers partits de lliga que li queden –tres a casa i tres a fora-. El següent rival –altra vegada al Municipal de Llagostera- serà un Nàstic en extraordinari moment de forma.