PROPER PARTIT · 6 d'Agost · Palamós - UE LLAGOSTERA (20:30 hores)

Escàndol extrem!
Escrit per Jordi Gastó dissabte, 9 de març del 2013
PDF Imprimeix Correu electrònic
Primer Equip - Cròniques

Hi ha vegades que cal claudicar. No hi ha més remei. Sobretot perquè, contra el qui mana, contra el poder, molts cops no es pot fer res. En el partit d'avui, un arbitratge de molt difícil adjectiu (abominable? Lamentable? Sospitós?) ha resultat avui totalment determinant. A més, tampoc no hi ha hagut sort.

Si contra l’Ontinyent, fa 10 dies, el Llagostera va jugar en inferioritat numèrica 60 minuts per expulsió d’Artabe, avui, contra l’Huracán, els blaugrana han estat per sota durant 58 minuts (del 19 al 72 per una banda i del 89 al 94 per l’altre). Un arbitratge que en altres camps amb un altre tarannà social hagués pogut derivar en greus incidents, ha condicionat totalment un partit que, tot i això, els blaugrana haurien pogut guanyar.

Sempre han aguantat bé al potentíssim líder de la categoria, i al segon temps han disposat de les millors ocasions. Una acció d’estratègia en temps d’afegit, quan el Llagostera jugaba amb 9 homes, ho ha llençat tot per terra. Un partit que apuntava bé en els primers minuts –Sellarès al 2’ ja ha demostrat que els locals anaven a per totes- s’ha trencat al minut 19. Jordi Masó, avui lateral, ha arribat tard a una pilota escurada a banda, sense perill, fa falta al rival i l’àrbitre li ensenya una vermella exagerada. 10 contra 11 i lògics moviments tàctics, amb Tarradellas de lateral dret i els canvis, durant el primer temps tots dos, d’Artabe per Pitu i Àlex Moreno per Eloy Gila.

Però l’expulsió de Masó no ha estat l’única decisió arbitral que ha encès els aficionars locals. Unes mans claríssimes de Tomás Ruso dins l’àrea haurien hagut de ser assenyalades com a penal i segona groga pel jugador de l’Huracán. I després, Eloy Gila ha rebut una clara empenta sense que l’àrbitre veiés res. I el joc? Més pilota pels visitants, però gran treball defensiu i de col·locació del Llagostera, amb una bona ocasió per Sellarès (31’), que ha creuat una mica massa la pilota. En el segon temps, ´sant tornem-hi’. Al 51’ l’àrbitre torna a perdonar l’expulsió a Tomás Ruso per una falta claríssima a Àlex Moreno, l’entrada del qual ha donat molt aire fresc als blaugrana. El Llagostera, recolzat per un public emprenyat amb l’àrbitre però bolcat amb el seu equip, ha disposat de molt bones ocasions. Primer Sellarès (57’ ) ha rematat fora en una gran mitja volta, i després Joaqui ha tingut el gol a tocar en un parell d’atacs molt ben trenats.

En ple circ, i després que ni l’àrbitre ni l’assistent veiéssin penal en unes altres mans clares dins l’àrea –de nou de Tomás Ruso!!!- al 72’ l’Huracán s’ha quedat amb deu per l’expulsió de Fabiani després d’un cop de colze a Tito. Curiosament, en igualtat numèrica els visitants han trobat més espais per crear perill, i les internades per la dreta d’un diabòlic Capdevila han posat l’ai al cor a l’afició local –sobretot en una rematada clara de Morgado (83’) pel damunt del travesser-. Però ha estat després de l’expulsió d’Enric Pi quan, a la sortida d’un córner, ha arribat el 0-1 definitiu, en un cop de cap de San Julián. Cop molt dur, doncs, per un Llagostera que ha mostrat les mateixes bones vibracions quan a treball, entrega i sacrifici dels darrers partits, tot i jugar avui contra el, per molts, millor equip de la categoria. I, sobretot, una altra actuació arbitral que dóna per pensar…

LLAGOSTERA 0 - HURACÁN 1

Municipal · 250 espectadors

Llagostera: Moragón, Masó, Vallho, Òscar Àlvarez (Aumatell, 91’), Enric Pi, Tito, Joaqui, Pitu (Artabe, 29’), Sellarès, Eloy Gila (Àlex Moreno, 45’) i Tarradellas.

Huracán: Paco, Gomis, Tomàs Ruso, Julià (Javi Salero, 67’), David Fas (Morgado, 81’), San Julián, Capdevila (Pomares, 92’), Akapo, Fabiani, Omar i Amarilla.

Àrbitre: Pérez Muley (madrileny).

Targetes: Grogues a a Enrci Pi -2- expulsat al minut 89 (Llagostera) i a Gomis, Tomás Ruso i San Julián (Huracán). Vermelles a Masó al minut 19 (Llagostera) i a Fabiani al 72’ Huracán.

Gols: 0-1, San Julián (91’).