UE Llagostera

PROPER PARTIT · 9 d'Agost · Girona - UE LLAGOSTERA (20:30 hores · Torneig Costa Brava)

Donant la cara en un dia històric davant un rival de Champions!
Escrit per Roger Sánchez dimecres, 31 d'octubre del 2012
PDF Imprimeix Correu electrònic
Primer Equip - Copa del Rei

Els tòpics del futbol associen els gols al temps afegit com a psicològics. La plasmació del tòpic es vivia aquest dimarts a la gran nit de Copa del Municipal. Un gol de Jonas a l’afegit del primer temps dinamitava les esperances d’un lluitador Llagostera que ha viscut el dia més important de la seva història.

Valdez, a la represa de l'encontre, sentenciava un triomf que no impedia veure un Llagostera lluitador que fregava el gol fins i tot des del punt de penal. La consigna dels d’Oriol Alsina era clara, i es portava a la pràctica durant els primers 45 minuts. Pressió i més pressió. Gran treball col·lectiu dels llagosterencs, que ofegaven un València que no se sentia còmode als primers compassos. Pitu, de falta (4’), disposava de la primera opció del duel. El bon treball dels jugadors de camp es veia completat per una intervenció providencial de Moragón, que es lluïa a xut de falta de Jonas (19’). Era el primer avís d’un València que, si bé s’apropava poc després mitjançant un Feghouli imprecís (22’), no disposava ni de pilota ni d’ocasions.

El canvi de bandes de Tarradellas, recurs tàctic que aportava variants ofensives –era un dels més destacat, intens per bandes-, precedia uns intensos minuts del Llagostera, amb ocasions consecutives d’Alex Moreno (40’) i Pitu (41’), que a punt estaven de donar la gran alegria a una afició entregada malgrat la pluja constant. Però a l’afegit arribava la gerra d’aigua freda. Falta servida per Parejo, volea creuada de Guardado i rematada de Jonas de cap que significava l’1-0 (45+1’) i un cop dur als jugadors blaugrana just quan es xiulava el descans.

A la represa el cop del gol i el refredament habitual propiciaven un inici sense opcions clares. Sellarés disposava del primer xut (49’), però a poc a poc el València governava la possessió. La zona de tres quarts, amb Banega, Jonas i Guardado, se sentia menys incòmode que al primer temps, però els txè no posaven a prova Moragón fins ben entrat el segon temps. De fet, era un bon xut de falta d’Enric Pi (66’) el que a punt estava de donar la gran alegria a l’afició. Xut de falta que sortia fregant el pal de Guaita. Una opció clara que precedia el segon gol valencianista. Servei de córner que Nelson Valdez, de cap, enviava al fons de la xarxa de Moragón fent el 0-2 (68’).

El cop del segon gol deixava més tocats encara els jugadors llagosterencs, que seguien intentant apropar-se a la porteria de Guaita. Un entramat valencianista molt ordenat avortava una rere l’altra les opcions dels d’Oriol Alsina, però una gran internada per l’esquerra de Tarradellas acabava amb penal per al Llagostera (84’). Marc Sellarés, batallador durant tot el duel, agafava la responsabilitat, però el seu xut col·locat s’estavellava al pal. Últim cop per a un equip que mereix tots els elogis. L’esperada nit grossa de Copa a Llagostera mostrava treball, entrega i constància dels llagosterencs, que el mes que ve viatjaran a Mestalla amb les ganes intactes de seguir fent-la grossa. I diumenge, torna la lliga.

 

LLAGOSTERA 0 – VALÈNCIA 2
Municipal · 2.500 espectadors

Llagostera: Moragón, Aimar, Vallho, Canal, Enric Pi, Tito, Álex Moreno (Joaqui, 61’), Artabe (Masó, 69’), Pitu (Serramitja, 61’), Tarradellas i Sellarès

València: Guaita, Barragán, R.Costa, V. Ruiz, Gayà, Éver, Parejo, Feghouli (Cissokho, 68’), Jonas (Albelda, 74’), Guardado (Jonathan Viera, 86’) i Valdez

Àrbitre: Gil Manzano (extremeny)

Targetes: Grogues a Aimar, Sellarés i Canal (Llagostera) i a Ricardo Costa i Victor Ruiz (València).

Gols: 0-1, Jonás (45+1’). 0-2, Valdez (68’)

 

Fotos: David Grau (remimages.com)