#HemRemuntat!
Escrit per Jordi Gastó diumenge, 8 de juny del 2014
PDF Imprimeix Correu electrònic
Primer Equip - Cròniques

 

Molt ambient i més calor al Municipal per un encontre on tothom creia que marcar aviat era imprescindible si es volia neutralitzar el 0-2 que portaven els asturians de l’anada. I als 20 minuts, no només s’havia fet un gol, sino que l’eliminatòria ja estava igualada. L’inici local, mossegant al rival, ha estat esplèndid, com la gran aturada de David en una falta treta per Pitu (5’). Tres minuts després, però, l‘ensurt, quan Moragón ha salvat espectacularment una rematada de rebot d’Omar Sampedro, que ha estat a punt de significar el primer gol. Ha estat una acció puntual, que no ha descentrat els blaugrana. Més aviat els ha esperonat. Abans del quart d’hora, i a la sortida d’un córner xutat per Pitu, Enric Pi, al segon pal, ha clavat la pilota amb la testa al fons de la xarxa. Un gol que ha fet aparéixer els nervis a l’equip visitant.

Un parell de centrades han estat a punt de suposar el 2-0, que ha arribat tot seguit. Al 20’, gran acció tècnica de Sellarés en un contratatac i passada d’or cap a Chamorro. La primera rematada del d’Oriola s’ha estavellat al pal però ell mateix ha acabat rematant l’efèrica. Amb 2-2 al global començava un altre partit, on calia fer les coses amb molt de seny. El Llagostera ho ha sabut fer. Defensant molt bé -partit excepcional d’homes com Aimar, Vallho i, sobre tot, Òscar Àlvarez-, o buscant l’esquena de la dedensa rival. L’Avilés no estava còmode després de veure desaparéixer el seu avantatage, ni tampoc superava les característiques pecuilars del Municipal. Pitu i Pi ho han provat rematant fora, mentre David no ho ha tingut fàcil en una centrada-xut d’Eloy Gila. Els asturians, per la seva banda, només han inquietat un segur Moragón en una rematada d'Omar Sampedro.

Hi havia una part de la feina feta, però calia seguir i tot era obert. Borja Prieto ha xutat fora després d’una pèrdua de pilota en zona perillosa, però ben aviat els blaugrana, intensos i treballadors, han tornar a agafar les regnes del matx. En una altra estrategia l’àrbitre ha anulat un gol a Aimar per suposada falta de Sellarès, que ha disposat d’un parell de bones ocasions consecutives que no ha pogut materialitzar. Els gironins, mantenint un alt nivell competitiu i de joc, ho buscaven mès que el seu rival, i han trobat el fruit en el 56’. Un gol d’aquells de vídeo, ‘marca Pitu’. Com el del dia de l’At.Baleares la temporada anterior. En una falta al propi camp, veient el porter avançat, li ha clavat la pilota pel damunt. Una diana estratosfèrica, la millor manera de culminar la remuntada. Però encara quedaba molt partit i els llagosterencs han sabut gestionar-lo molt be. Tot i defensar una mica massa endarrera en certs moments, tot i alguna pèrdua de pilota absurda, els locals no han vist perillar mai el triomf. En defensa, Moragón i els seus han treballat fins a la extenuació i en atac s’ha pogut decidir en una contra d’Eloy on ha estat objecte d’una falta clara –i expulsió del darrer defensor- abans del xut fort. Fins el final, molta emoció però extraordinària feina d’un Llagostera altre cop en el seu màxim esplendor. Una altra vegada invasió de camp, un altre cop escenes de bogeria i ara esperar que passi el Nàstic! Amb aquest equip i aquests jugadors, la Festa no s’atura mai!

 

LLAGOSTERA 3 - REAL AVILÉS 0
Play-Off  d'ascens ( tornada semifinals ) ·  Camp Municipal ·  1.700 espectadors

Llagostera: Moragón, Aimar, Vallho, Òscar Àlvarez, Enric Pi, Jordi López, Tarradellas, Pitu (Tito, 59’), Sellarès, Salva Chamorro (Álex Cruz, 71’) i Eloy Gila (Masó, 86’).

Real Avilés: David, Nacho López, Dani López, César Soriano (Miguel, 53’), Gonzalo, Cusi (Matías, 80’), Álex Arias, Geni, Javi Camochu (Pascual, 66’), Borja Prieto i Omar Sampedro

Àrbitre: Fernández Vidal (Comitè valencià). Ha amonestat Tarradellas, Pitu, Tito i Masó (Llagostera) i Borja Prieto (Avilés)Galech Apezteguía (Comitè navarrès). Ha amonestat Cusi (Avilés) i Moragón, Vallho, Sellarès i Eloy Gila (Llagostera).

Gols: 1-0, Enric Pi (14’). 2-0, Salva Chamorro (20’). 3-0, Pitu (56’).

Llagostera

Llagostera

Llagostera

Llagostera

Llagostera

Fotos: Isaac Navarra i Jun Ying Liu