No n'hi ha prou amb tenir contra les cordes el Nàstic
Escrit per Jordi Gastó diumenge, 13 d'abril del 2014
PDF Imprimeix Correu electrònic
Primer Equip - Cròniques

 

El Llagostera no n’ha tingut prou amb tenir molts minuts contra les cordes al Nàstic per aconseguir puntuar al Nou Estadi, fet que li ha costat cedir el liderat. Per recuperar-lo –l’Atlético Baleares té un punt més- i assegurar el play-off –el cinquè classificat resta ara a tres punts- caldrà fer-se forts a casa, on els blaugrana jugaran 3 dels 4 partits que els queden. Amb un públic nombrós i totalment entregat, el Nàstic ha sortit molt fort i ha forçat fins a tres córners.

En un d’ells Nico Ratti, que avui ha debutat en un partit de Segona B, ha tret molt bé una pilota llançada des de la cantonada per David Sánchez, evitant així el gol olímpic. Però quan semblava que els locals perdien una mica de força, ha arribat el gol. David Sánchez ha tret molt bé una falta des de força lluny i Xavi Molina, entrant des del darrere i anticipant-se a Ratti, ha rematat de cap al fons de la xarxa. Ha estat l'única arribada clara dels granes en aquest primer temps. El Llagostera, a mesura que passaven els minuts, ha anat tenint cada cop més el control de la pilota. Primer en terreny propi i al mig camp. Després, ja més a la vora de la porteria local. Un xut desviat de Tito posterior a una bona combinació entre Tarradellas i Salva Chamorro ha estat la primera acció de perill llagosterenca, abans que el porter Reina volés espectacularment per rebutjar un potent xut de Tito (39’).

Només tres minuts després, Nuha rematat de cap una mica alt en un córner xutat per Tarradellas i el Llagostera ha marxat als vestidors conscient de que cada cop el seu rival ho passava pitjor. A la segona part, el domini dels gironins ha estat, globalment, encara més gran. Tarradellas ha xutat massa fluix i Reina ha aturat (48’) abans de que fos Vallho qui ho intentés en una falta indirecta llunyana. El Llagostera tocava cada cop més davant un Nàstic que semblava força desconnectat, per nerviosisme dels seus seguidors. Álex Cruz, primer, i Enric Pi i Pitu, a continuació, han saltat al camp buscant més profunduitat i l’equip, molt treballador, ha pogut empatar en un cop de cap de Chamorro a centrada de Pitu. Reina ha aturat la pilota.

Amb els visitants a la desesperada i curts d’efectius en defensa, Ratti ha estat molt encertat en un parell de rematades de Marcos, però als darrers minuts el públic i els jugadors granes ho han passat molt malament, sobretot quan l'àrbitre ha donat 7 minuts d’afegit... que finalment no s’han complert. El Llagostera, que avui tornava a tenir importants baixes, ha apretat i s’ha deixat la vida davant d’un altre rival que s’hi jugava molt però no ha pogut puntuar en un camp sempre complicat. Ara cal passar pàgina i centrar-se en aquest darrer mes de competició -4 encontres, 3 al Municipal- que han de servir per posar la cirereta al pastís i confirmar l’extraordinària temporada blaugrana.

 

NÀSTIC 1 - LLAGOSTERA 0
Lliga · Jornada 34 ·  Nou Estadi ·  5.177 espectadors

Gimnàstic: Reina, Juanjo, Verdú, Xavi Molina, Pablo Marí, David Sánchez, Lago Jr., David Rocha (Adri Cuevas, 31’), Marcos, Querol (Iván Aguilar, 84’) i Giner (Piojo Hernández, 59’).

Llagostera: Nico Ratti, Aimar, Vallho, Òscar Àlvarez (Enric Pi, 72’), Masó, Tito, Fullana (Pitu, 72’), Jordi López, Salva Chamorro, Nuha i Tarradellas (Ález Cruz, 61’).

Àrbitre: Suberbiola Zúñiga (Comitè vasc). Ha amonestat Piojo Hernández i David Sánchez -2- (87’) (Gimnàstic) i Aimar (Llagostera).

Gol: 1-0, Xavi Molina (12’).

Fotos: Isaac Navarra