Decideix un polèmic penal
Escrit per Jordi Gastó diumenge, 30 de març del 2014
PDF Imprimeix Correu electrònic
Primer Equip - Cròniques

 

Un penal poc evident ha decidit un duel gironí disputat sota la pluja i on els locals, més intensos, han acabat enduent-se els tres punts. Al Llagostera, altre cop amb importants baixes i contratemps, li ha mancat verticalitat, en especial en una fluixa segona part. L’equip, però, segueix líder. Els del Gironès han format amb amb un onze inicial on no hi eren Sellarès ni Álex Cruz –tots dos encara amb molèsties- ni tampoc Lobato, que amb problemes estomacals de darrera hora no ha pogut ni tan sols viatjar a Olot.

Amb força públic però bastant menys del que es pensava –la mala tarda no convidava a anar al futbol- s’ha vist un primer temps equilibrat, on el Llagostera ha marcat bé territori i ha estat força solvent. L’Olot, amb menys possessió i intentant buscar fer mal al contraatac, ha tingut un bon ensurt en una bona acció de Chamorro, tot i que la primera gran ocasió ha estat per Carlos Martínez, que de ben aprop no ha pogut batre Moragón. El conjunt visitant, traballant molt en defensa, ha estat però poc agressiu a l’hora d’atacar, amb un Pitu sempre tapat a l’hora d’intentar fer passades a les esquenes dels defenses rivals. Una pilota que s’ha passejat per l’àrea olotina i que Jordi López no ha pogut controlar i un parell de córners consecutius amb molt perill han posat en alerta la defensa dels de La Garrotxa, mentre que a l’altre àrea Moragón ha tret molt bé amb el peu una pilota davant David López (32’).

En els darrers minuts, Eloy Gila no ha pogut culmninar una perillosa acció per banda esquerra i ha sofert la dolorosa trepitjada d’un rival. Tot i que el sabadellenc ha pogut arribar al descans, ja no ha sortit a la segona meitat, i la presència d’Aimar en el seu lloc ha provocat un moviment de peces. També Fullana ha rellevat Tarradellas, però aquest segon temps qui ha estat millor ha estat l’Olot. A continuació d’una mitja volta de Carlos Martínez amb aturada de Moragón, ha arribat la jugada clau. Minut 57. Pugna dins l’àrea entre Vallho i Valentín en una acció per la dreta. La pilota surt per la línea de fons i mentre l’assistent –enfront de l’acció- indica córner, l’àrbitre –bastant més allunyat i per tant pitjor situat- assenyala el punt fatídic. Casrlos Martínez no ha fallat i el gol ha donat ales a un motivadíssim equip local, que ha creat perill en rematades fora de Carlos Martínez i Uri.

El Llagostera ho ha intentat tot –presència de Nuha i fins i tot d’Òscar Àlvarez, als darrers minuts, com a davanter centre- però l’Olot, contundent, ha treballat bé darrere. Un parell d’estratègies i una rematada de Masó on la pilota ha topat amb un defensa han estat l’escàs bagatge d’un equip avui massa tou en atac. Derrota per la mínima, doncs, però el Llagostera que es manté líder i que, a manca de només 18 punts en joc, en segueix portant 8 al cinquè classificat. Diumenge vinent (12 hores) contra el Badalona, els blaugrana jugaran una altra final on, un cop més, caldrà tot el suport de l’afició per poder sumar els tres punts i seguir al capdavant de la classificació.

 

OLOT 1 - LLAGOSTERA 0
Lliga · Jornada 32 ·  Municipal d'Olot ·  1.250 espectadors

Olot: Òscar, Valentín, Canal, Agustín, Rojas, Abel, Carlos Martínez (Xavi Muñoz, 85’), Pere Pons, Uri (Grant, 91’), David López (Roger, 75’) i Coro.

Llagostera: Moragón, Masó, Vallho, Òscar Àlvarez, Barón, Tito, Tarradellas (Fullana, 46’), Jordi López, Salva Chamorro, Pitu (Nuha, 65’) i Eloy Gila (Aimar, 46’).

Àrbitre: Hernández Lorenzo (Comitè de La Rioja). Ha amonestat Valentín, Carlos Martínez, Uri i David López (Olot) i Vallho, Òscar Àlvarez, Tito i Aimar (Llagostera).

Gol: 1-0, Carlos Martínez, de penal (57’).

 

Fotos: Isaac Navarra
Foto onze Olot: Martí Albesa