Hércules CF 2-0 UE Llagostera-Costa Brava: Derrotat però resistent Llagos

No es va acovardir el Llagos davant la categoria de l’Hércules, abillada amb la immensitat del Rico Pérez, dotat el conjunt alacantí i el seu coliseu de tant prestigi, tradició i història. Sideral distància escurçada amb l’orgull d’un petit que es va agegantar en tal temple. Va imperar al final la ingent qualitat de l’Hércules, plasmada amb els gols de Pedro Sánchez i Moyita als minuts 66 i 87. Una derrota amb la victòria implícita que suposa per al Llagos el sol fet d’enfrontar-se a tot un Hércules i fer tal posada d’escena fins el punt de competir fins el final. A ningú li agrada perdre, però la Lliga no s’acaba aquí.

Al dictat de la possessió de l’Hércules, el Llagostera va fer una pesada oposició, contestant amb virulència al contraatac, fent callar la qualitat de l’equip de Manolo Díaz amb la pilota amb els seus inherents trets: caràcter, ordre i disciplina. Com no podia ser d’una altra manera, ocasions va tenir l’Hércules, també tastades per un Llagos pròxim al 0-1 en alguns moments i també a l’empat fins quan Moyita va signar el tancament.

L’equip llagosterenc es va presentar al Rico Pérez amb Marcos en porteria; Julen i Diego a l’eix de la defensa, Bigas de lareral esquerre, Pere Martínez de lateral dret; Cortés de pivot junt amb Manchón; Guiu a la banda dreta, Duba a l’esquerra, Gil de mitjapunta i Sascha a dalt. L’advertència del Llagostera, del poder del seu contraatac, del que pot arribar a treure en estratègia, va ser seriosa. Li va dir a l’Hércules que no podia dubtar ni un xic. Duba, fletxa per esquerra, va exigir una bona intervenció amb un tir escorat els primers minuts a Falcón, demandat de nou pel seu equip al córner de la jugada següent amb un cop de cap de Guiu.

Volia tenir la pilota l’Hércules, forçat a jugar pels costats davant l’intens blindatge del Llagos de la zona interior. Amb molts recursos a la seva disposició, l’esquadra de Manolo Díaz es va centrar en la banda esquerra, on pretenia manar Pedro Sánchez, desequilibrant tot el partit. Els d’Alsina, però, també ensenyaven el seu estil amb la bola. Un Llagos resistent en l’últim quart d’hora de la primera part, quan l’Hércules va empènyer l’equip cap enrere. Va sortir el conjunt del Gironès indemne d’aquesta estona de més inspiració dels alacantins al tram final d’una primera part que va comptar tres parades de Marcos per dues de Falcón.

El descans li va anar millor al Llagostera. Determinats va sortir el conjunt de la Costa Brava a tenir més la pilota. Intencions que es van plasmar en dues bones situacions amb un tir des de la frontal de Cortés desviat i un cop de cap de Sascha a centrada de Duba. Paradoxalment, l’Hércules, que fins llavors havia trobat en les jugades el millor mode de produir ocasions, va trobar el gol en una acció a pilota aturada. Pedro Sánchez va botar una falta lateral que es va encaminar cap a porteria sense que rematés ningú.

El gol no va tenir cap efecte dissuassori en un Llagos, estimulat a buscar l’empat. Refrescat per l’entrada de jugadors ofensius -van ingressar Dieste, Aleix, Pitu, Magallán i Pau-, l’equip llagosterenc va treure amb freqüència el cap per l’àrea de Falcón, només mancat de l’última passada. Obligat a prendre cada cop més riscos i a exposar-se més a les transicions de l’Hércules, el Llagostera va patir una contra determinant culminada per Moyita en una bona acció individual al minut 87.

Derrotat però resistent Llagos que hi tornarà aquest diumenge al Municipal contra el Levante B amb el decisiu avantatge de jugar amb els almogàvers davant (17:30). Encara tres jornades i encara molt a dir per part del Llagostera.