Dieste: “Quan el míster em va trucar per renovar no m’ho vaig pensar, m’hi sento molt a gust aquí”

Dieste: “Quan el míster em va trucar per renovar no m’ho vaig pensar, m’hi sento molt a gust aquí”

Christian Dieste va entrar al Municipal de Llagostera per primer cop a finals de gener, pel que no va tenir ni dos mesos per conèixer el club de la Costa Brava. No li ha fet falta més. Vol continuar. Perquè sent bé fora del camp i això li dona molta pau per donar guerra a la gespa com el davanter sap fer. “Quan el míster em va trucar per dir-me que em volia renovar no m’ho vaig pensar. És cert que no porto molt temps aquí però m’hi sento molt a gust des del primer dia. Quan vaig arribar tots els meus companys em van acollir molt bé -em ric molt amb ells-, i m’agrada el treball i organització que hi ha al club tot i tenir poc pressupost”, assegura el davanter de Saragossa, amb l’anhel de triomfar a Llagostera. “Aquest bon ambient que hi ha m’ha ajudat a trobar-me a mi mateix al camp amb el pas dels partits. El desig de demostrar a l’afició i a l’equip que puc donar molt més és una altra de les raons que m’ha fet seguir”, afirma Dieste, que amb 24 anys aborda l’inici de la seva maduresa com a futbolista.

L’ariet aragonès, que va competir la primera part de la campanya amb el Guijuelo -al grup 2 de Segona B-, ha exhibit molt bones maneres en els cinc partits que ha jugat amb l’esquadra dirigida per Oriol Alsina, ensenyant la seva facilitat per trobar porteria tot i que l’encert no li hagi somrigut, així com altres virtuts com el joc d’esquenes i els seus moviments als espais, els quals la ‘fletxa’ de Saragossa -així li deien de petit per la seva rapidesa-, assaboreix amb aquesta velocitat. Tan sols l’aturada pel coronavirus ha frenat una progressió molt bona. De fet, l’últim partit -el disputat al  camp del Barça B-, va ser el primer que va veure Christian Dieste titular. “Amb la interrupció de la Lliga i la posterior finalització no m’ha donat temps per acabar d’adaptar-me ni a demostrar tot el que m’hagués agradat. Espero fer-ho aquest proper any”, destaca el punta aragonès, que atresora una versatilitat que li permet rendir en qualsevol tipus de camp.

“Per encaixar en un estil de joc primer has de conèixer bé als teus companys i ells a tu però la bona relació amb tots ha fet que m’integri ràpid. Sí que és cert que per les meves característiques he destacat més en els partits de fora de casa però he sabut encaixar a un camp petit com el nostre i al nostre estil de joc. Se’m dona millor córrer a l’espai però m’he sabut adaptar a anar a les disputes”, assenyala Dieste, al que només li ha faltat en aquesta arrencada amb el Llagos aquella diana que tot davanter implora per guanyar confiança. El davanter de Saragossa ha demostrat tenir una bona relació amb el gol en etapes anteriors, ja que va ser el màxim golejador del grup aragonès de Tercera Divisió fa dues campanyes amb l’Almudévar amb 24 dianes i el curs passat en va marcar 10 amb el Teruel al grup 3 de Segona B. Tot i que el gol se li ha resistit, Dieste ha lluït la seva facilitat per trobar el camí cap a ell generant vàries ocasions.

“Com passa amb tots els davanters el gol moltes vegades és qüestió de ratxes i només m’ha faltat aquest gol per canviar de xip i agafar una inèrcia bona com he fet moltes vegades. Però compto amb la confiança de l’Oriol, que me n’ha demostrat molta”, indica, satisfet, l’ariet, que valora el que pot deparar la pròxima campanya i el que ha de complir el Llagos per arribar al seu objectiu, que no serà un altre que el de la permanència a la categoria de bronze. “Viurem una temporada atípica i diferent perquè molts clubs es veuran afectats per aquesta crisi i no tindran el mateix pressupost. A més a més la categoria tindrà molts més equips i haurem de veure quin format de competició hi ha. En tot cas, nosaltres ens hem de centrar en ser forts a casa, on hem de treure profit dels nostres punts forts com l’estratègia”, assegura Christian Dieste, encantat amb la devoció dels almogàvers pel Llagos.

“Estem en un poble petit i no hi ha molta afició però tot i així sempre hi ha un grup de gent molt fidel que ve al camp i inclús que venen als desplaçaments, recordo que els dies del Sabadell i el Barça B, van venir molts seguidors. A tots ells els agraïm molta aquesta fidelitat i esperem que es mantingui. És cert que encara no se sap si els partits podran ser a porta oberta però el suport de l’afició és vital i nosaltres ho notem molt al camp”, ressalta Dieste, un davanter amb fam de victòries i gols, desitjos que vol satisfer amb el Llagostera, pel qui és un verdader privileg seguir comprant amb un davanter de la talla i la fèrria voluntat de Christian. La fletxa de Saragossa marca la direcció a seguir amb la virtut que l’impulsa: una abundant ambició.