Cortés: “Faig un curs de borsa i, ara que tinc més temps, dedico més hores a cuinar”

Cortés: “Faig un curs de borsa i, ara que tinc més temps, dedico més hores a cuinar”

Sergio Cortés és una ment inquieta. L’enyorança del futbol és present al seu cap però la seva curiositat el mou a adquirir i consolidar altres habilitats, ja que dedica part dels matins a fer un curs de borsa i aprofita la major quantitat d’hores que brinda el confinament per millorar els seus dots culinaris. Aquesta curiositat és la mateixa que li demana saber més d’altres esports com el tennis, ja que ocupa la seva estona de lectura en ‘Open’, l’autobiografia d’Andre Agassi. Això sí, el futbol sempre té el seu espai en la seva frenètica agenda diària: s’enfronta a Albert Dalmau al FIFA 2020.

-Com portes el confinament? Bé, tinc una rutina establerta i faig molt coses durant el dia.

-Quina és aquesta rutina diària que segueixes? Surto a córrer a les 8:30 entre una hora i una hora i mitja seguint el planning d’en Jordi Mir i també faig els exercicis de prevenció del pubis. Després faig un curs de borsa i a continuació m’encarrego de les tasques domèstiques: cuino, netejo i endreço la casa, m’agrada tenir-ho tot en ordre. Després per la tarda em relaxo llegint, jugant a la play o veient sèries. De vegades quan arriben les 8 sortim a passejar amb la meva parella i aprofitem per anar a veure els meus pares, això sí sense entrar. Ells surten al balcó i els saludem des del carrer.

-Almenys ara entrenar es fa més divertit amb la possibilitat de sortir a córrer… Sí, perquè encara en Jordi Mir ens posés una rutina diària variada al final es fa pesat no sortir de casa, sí que practiques activitat física però no és real en comparació amb el que fem entrenant. Sortir a córrer a l’aire lliure tampoc és un entrenament real però almenys agafes fons. De vegades agafo la pilota a casa i em poso a fer tocs per mantenir-me familiaritzat amb ella.

-Què és el que més trobes a faltar de la vida normal? La família, els amics, la rutina del futbol… Ara és quan en general valores encara més tot això.

-Fas alguna activitat que no realitzis habitualment? El curs aquest que he dit de borsa, més que res per informar-me i saber com funciona el tema. Me’l va recomanar el David (García).

-Quins llibres estàs llegint? Ara estic amb ‘Open’, que és l’autobiografia d’Andre Agassi.

-A quins jocs de la play dediques més temps? Al FIFA 2020, jugo bastant amb Dalmau i les coses estan igualades, encara que ell em guanya més vegades.

-Quines sèries veus o has vist? ‘La casa de papel’, ‘Élite’ i ‘Peaky Blinders’.

-Mires molt futbol? No en excés, he mirat alguns d’aquests d’abans que posen. Em vaig posar a veure la final de Champions del 2009 entre el Barça i el Manchester United més que res perquè l’Àlex Delmàs va obrir un fil a Twitter en què deia que de les 154 passades que va donar Xavi en aquell partit 150 van ser al primer toc, ¡una barbaritat!. També he vist el 2-6 al Bernabéu i l’Inter-Barça de les semifinals de la Champions del 2010.

-Cuines més aquests dies que de costum? Sí. M’ha agradat sempre cuinar i ara com tinc més temps inverteixo més hores, busco noves receptes i les faig. Per exemple, amb la meva parella hem elaborat pastís de salmó amb verdura al forn i paella d’arròs negre.

-Què és el primer que faràs quan recuperem la normalitat? Ajuntar-me amb tota la família i els amics i reprendre poc a poc la rutina del futbol, trobo a faltar els meus companys i el dia a dia del vestidor.