“Al Campus hi haurà espai per l’aprenentatge i la diversió a parts igual. Perquè el nen aprengui s’ha de divertir”

“Al Campus hi haurà espai per l’aprenentatge i la diversió a parts igual. Perquè el nen aprengui s’ha de divertir”

L’estiu sempre és més divertit si gira entorn la pilota i aquest any torna el Campus de la UE Llagostera-Costa Brava, que tindrà lloc durant el juliol i l’agost. Tots i cadascun dels monitors velaran perquè a tots aquells joves futbolistes que s’animin a participar-hi no els falti ni l’aprenentatge ni la diversió, encara que, per sobre de tot, està una salut que amb les mesures preventives està també assegurada. Els dos monitors que dirigiran el Campus, Guillem Ferrer i Gerard Garrido, ens expliquen com ho faran perquè els nanos s’ho passin d’allò més bé. Ferrer és coordinador i tècnic del futbol base del Llagostera i Garrido és el segon entrenador del primer equip.

-Què és el que defineix el Campus del Llagostera?

El futbol al Campus del Llagostera sempre ha estat molt protagonista, aquest estiu haurem de variar les activitats per les mesures preventives del coronavirus però els nois s’ho passaran molt bé. Aprenent i divertint-se milloraran tècnica i tàcticament.

-Quines són les mesures de prevenció principals que es prendran?

Evidentment, la salut està per sobre de tot. Es treballarà amb grups reduïts que com a molt tindran 10 jugadors, hi haurà un monitor per grup. Tots els monitors portaran mascareta, es prendrà la temperatura a cada nen tan en començar el dia com en acabar, ens netejarem les mans cada cert temps i es vigilarà al màxim el contacte entre els jugadors sempre tenint en compte que hi haurà activitats en què el contacte serà inevitable.

-Com fareu que els nens es diverteixin i aprenguin?

És molt important que hi hagi una part d’entrenament i també una part més lúdica, ja que no oblidem que és un campus d’estiu en què s’ho han de passar bé i per això han d’haver activitats diferents i més disteses com exercicis innovadors, jocs, gimcanes, etc. També és fonamental que el nen vegi que millora jugant i que tingui tasques adequades al seu nivell i rendiment. Serem meticulosos amb l’aprenentatge però també amb què es compleixi l’objectiu de que es diverteixin.

-El Campus també comptarà amb una part específica per a porters

Sí, els porters tindran un entrenament específic per a ells i es treballarà segons la metodologia del club. També faran una part grupal i participaran als concursos d’habilitats que hi haurà després de l’entrenament.

-Com heu dit, entre aquestes activitats lúdiques teniu previst organitzar concursos d’habilitats. En què consistiran?

Gimcanes, concursos de precisió com fer tocar la pilota al travesser, ficar-la en un carro o col·locar-la a l’escaire, preguntes sobre futbol, etc.

-No tot serà futbol, ja que teniu previstes altres activitats esportives…

Sí, compaginarem diferents esports perquè també va bé desconnectar del futbol i que així els nois s’ho passin encara millor. Els nens també jugaran a futbol sala, a voleibol, bàsquet… Haurem de distribuir els participants en diferents esports per respectar les limitacions d’espai i que així tinguem diferents opcions.

-També hi ha programades altres activitats de lleure

A part de la piscina i de fer jocs com el de la bandera, si ens donen permís, farem alguna sortida al bosc.

-L’anglès tindrà presència en la part de l’aprenentatge. De quina manera ensenyareu l’idioma als nens?

L’anglès estarà integrat a les activitats com les gimcanes i alguns dels exercicis.